Under 2019 kommer Hjärter Spa att starta i samarbete med Spadertass Hundcenter och Spadertass Hälsoshop. Vi är glada att kunna erbjuda ett modernt och väl utrustat spa för våra fyrbenta vänner.

Klassiskt spa

 Bad, Trimning, Kloklipp, Pälsblås samt öronrensning kommer vi även att installera 2 typera av Treadmills. Ett Water Treadmill samt ett klassiskt Treadmil.

Water Treadmill

Träning i vatten kan ske i en så kallad ”water treadmill” som är en vattenburen träningsanläggning, främst anpassad för hund, där hunden går på ett rullband i vatten. Vattennivån och hastigheten på bandet varieras beroende på typ av skada och hundens ålder och dagsform.

Fördelen med water treadmill, jämfört med simning, är att hunden måste använda alla fyra ben och inte bara arbeta med frambenen. Hastighet och motstånd kan också regleras med hjälp av vattennivån, vilket ger en mer styrd träning. Eftersom träningen kan regleras på flera sätt, blir den individuellt anpassad, vilket ökar förutsättningarna för en bra rehabilitering.

Denna typ av träning passar både som rehabilitering efter skador och för friska hundar som behöver träna upp kondition, styrka eller gå ner i vikt.

Water treadmill är ett mycket bra alternativ även för hundar som inte är så förtjusta i att bada då de känner en viss trygghet av att hela tiden ha markkontakt. Efter en lugn introduktion brukar även hundar som ogillar vatten, vänja sig vid treadmillen men även gilla att bada.

Klassiskt Treadmill (gåband)

Vi har valt att ett gåband i serien Weslo Candence 8. Detta löpband rekommenders  som löpband för hund. Tack vare den långa löpytan, goda dämpningen och höga maxfarten passar löpbandet bra för små, mellanstora & stora hundar. 

På detta kan vi träna upp din hunds muskler, ge hunden möjlighet att bli av med överskotts energi men också ge hunden en rolig stund att komma i form. Även denna variant av Tredmill är mycket bra för kondition, viktreducering och att hålla sig i form.

Vi ger din hund en skön stund oavsett om det är för ett bad eller för en rehabilitering.Mer information kommer gällande öppnande tider och eventuella andra nyheter som kan tillkomma.

Väl mött 

Camilla med personal

Hjärter Spa